YOKSULLUĞUN TAVAN YAPTIĞI ERZURUM’DA FESTİVAL ARA VERMEDEN DEVAM EDİYOR

YOKSULLUĞUN TAVAN YAPTIĞI ERZURUM’DA FESTİVAL ARA VERMEDEN DEVAM EDİYOR
Asgari ücretle çalışan nüfusun fazla olduğu Erzurum'da 'Palandöken Kültür Yolu Festivali' ara vermeden devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 11 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin Erzurum’daki durağı Palandöken Kültür Yolu Festivali üçüncü gününde.

AJANS DOĞU - Açlık sınırı üzerinden hane halkı tüketim harcamaları esas alınarak yapılan hesaplama sonuçlarına göre yoksulluk sınırı 39 bin 886 lira, Temmuz 2023 dönemi için;  açlık Sınırı: 11.525 TL. Asgari ücretle çalışan nüfusun fazla olduğu Erzurum'da 'Palandöken Kültür Yolu Festivali' ara vermeden devam ediyor.

Çeşitli konser ve etkinliklerin yapıldığı festivale vatandaşların tepkisi büyük. Bu ekonomik tabloda böyle organizasyonların yapılasına tepki gösteren vatandaşlar, "Borçlarımız gırtlağımıza kadar geldi, günlük yeme, içme ihtyiaçlarımızı bile karşılayamıyoruz. Okullar açılıyor kırtasiye giderlerini nasıl karşılayacağız diye düşünürken, böyle festivallerin yapılmasını hayretle karşılıyoruz. Fakirlik ve yoksullukla mücadele ettiğimiz bu dönemde böyle etkinliklere ne gerek var? Öncelik sıralamamızda buna sıra bile gelmez. Aklımızla alay ediyorlar." şeklinde konuştu.