WhatsApp güvenlik sorunu git gide artıyor

WhatsApp güvenlik sorunu git gide artıyor
Türkiye'deki WhatsApp kullanıcılarının son zamanlarda yaşadığı yurt dışı arama ve mesaj sorunu git gide artıyor.

Türkiye'deki WhatsApp kullanıcılarının son zamanlarda yaşadığı yurt dışı arama ve mesaj sorunu git gide artıyor. Dolandırıcıların yeni tuzağı olan yurt dışı arama ve mesajlarına karşı harekete geçen platform, birçok kullanıcıyı ekstra güvenlik katmanı ekleyin mesajıyla uyardı.

Bir süredir Türkiye'deki WhatsApp kullanıcıları Hindistan ve Pakistan gibi ülke kodlarından çeşitli arama ve mesajlar alıyor. Dolandırıcıların bu yeni tuzağı karşısında korkan kullanıcılara WhatsApp'tan gelen güvenlik katmanı mesajı ise paniğe neden oldu.

KULLANICILAR YİNE DOLANDIRICI PANİĞİ YAŞADI

WhatsaApp "Ekstra Güvenlik katmanı Ekleyin" başlıklı video ile "Şimdi dene" sekmeli mesajı birçok kullanıcıya gönderdi. Yeşil onaylı WhatsApp isimli hesaptan gelen mesajı görenlerin ise korkusu arttı. Dolandırıcı korkusuyla yüz yüze gelen kullanıcılar gelen mesajın gerçekten WhatsApp'tan gelip gelmediği konusunda tereddüt etti.

haber-2-ic.jpg

Birçok WhatsApp kullanıcısına gelen mesajda şu ifadeler yer aldı: "Ekstra güvenlik katmanı ekleyin. WhatsApp hesabınızı daha güvenli hale getirmek için bir PIN ayarlayabileceğinizi biliyor muydunuz? İki adımlı kimlik doğrulamasını açın ve hesabınızı emniyette tutma tedbirlerinizi güçlendirin."

Atılan mesajla ilgili WhatsApp'tan bir açıklama gelmezken, gelen mesaja cevap verme özelliğinin olmaması dikkat çekti.