VAHİT BİNGÖL: ERZURUM İHRACATTA BİRİNCİYKEN, BORÇLANMADA BİRİNCİ OLDU

VAHİT BİNGÖL: ERZURUM İHRACATTA BİRİNCİYKEN, BORÇLANMADA BİRİNCİ OLDU

 

Deva Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada Erzurum’un ihracatta 1973 yılında birinci iken, şu an borçlanmada birinci olduğuna değindi. 

 

AJANS DOĞU - Deva Partisi Erzurum İl Başkanı Vahit Bingöl sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada Erzurum’un ihracatta 1973 yılında birinci iken, şu an borçlanmada birinci olduğuna değindi.

Bingöl'ün sosyal medya hesabında paylaştığı mesaj:

 “Nereden nereye…

Erzurum geçmişte ihracatta bölgesinin birincisi iken bugünkü iktidar Erzurumu bölgesinde borçlanmada birinci yaptı.

1973’de Ortadoğu ülkelerine et ihraç eden Erzurum bugün etini Balıkesirden,sütünü Çanakkaleden,tavuğunu Çorumdan getirir hale geldi.”

Şehrimiz 20 yılda 20 yıl geri gitti.

Konuyla ilgili Haber merkezimizin iletişime geçtiği Bingöl, “Özellikle et ve süt ürünlerinde ihracat rekoru kıran Erzurum, şu an borçlanma ve geri kalmışlıkta birinci sıralarda. Şehrimiz 20 yılda 20 yıl geri gitti.”

Açıklamasının devamında şehrin bir çok sorunu olduğu ve bu sorunların mevcut iktidar partisi ile çözümünün mümkün olmadığına değinen Bingöl, “Şehrimizin milletvekilleri hangi sorunun çözümü için elini taşın altına koymuş. Halktan kopuk ve üstten bakan tavırlar ve popülist söylemlerle günü geçiştirme derdindeler. 

Şehir esnafı ciddi anlamda kriz içinde, köylü ve çiftçi km ağlıyor. Üretime dayalı hiçbir yatırım yapılmadı. Ortadoğu ve Türkiye’nin büyük ve küçükbaş merkezi olan Erzurum’da, insanlar girdi maliyetleri arttı diye hayvanlarını kesime göndermek zorunda kalıyor. Mevcut iktidarın yanlış politikaları bu durumun sebebidir. Deva Partisi olarak her anlamda olduğu gibi, tarım ve hayvancılık konusunda da ciddi yatırımlar yaparak, şehrimizi ihracat şampiyonu yapacağız.” diyerek sözlerini noktaladı.