Tutkan: Bu mücadelelerin ruhunu ve anlamını asla unutmamalıyız

Tutkan: Bu mücadelelerin ruhunu ve anlamını asla unutmamalıyız
Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun ve İstiklal marşının kabulü dolasıyla bir mesaj yayınladı.

Palandöken Kaymakamı Uğur Tutkan Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun ve İstiklal marşının kabulü dolasıyla bir mesaj yayınladı.

AJANS DOĞU - ERZURUM HABERLERİ / Yayınladığı mesajda bağımsızlık ve özgürlüğe vurgu yapan Tutkan, “Bugün bizlere, ülkemiz tarihinin en önemli dönüm noktalarından ikisini bir arada kutlamanın gururunu yaşamak nasip oldu. Bir yandan, İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 103. yıl dönümünü, diğer yandan ise Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz.

Mehmet Akif Ersoy'un yüreğiyle yazdığı İstiklal Marşımız, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun sembolüdür. Bu destansı şiir, milletimizin kurtuluş savaşındaki birlik ve beraberlik ruhunu yansıtırken, bağımsızlık ve vatan sevgisinden asla vazgeçmeyeceğimizi de tüm dünyaya haykırarak bizlere büyük bir heyecan ve coşku aşılamıştır. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde dalgalanan bayrağımız altında haklı bir gururla söylediğimiz ulusal marşımızın kabul edilişinin yıl dönümünü kutlu olsun!"

Diğer yandan, kurtuluş savaşımızın en önemli duraklarından biri olan ve milletimizin kahramanlık destanlarının önemli bir bölümünü oluşturan kadim şehrimiz Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü. Düşman işgali altında fakru zaruret içinde kalmış aziz milletimiz, vatan topraklarını işgal edenlere karşı birlik, beraberlik vatanseverlik ve direniş ruhuyla hareket etmiş, milli birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergilemiştir. Erzurum'un kurtuluşuyla birlikte, milletimiz istiklal mücadelesinin ilk adımlarından birini zaferle tarihe yazmıştır. Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin canını hiçe sayarak yaptıkları fedakârlıklarla yazılmış bir destan olarak yüreklerimizde yaşamaya devam etmektedir.

Bugün, İstiklal Marşımızın kabulü ve Erzurum'un kurtuluşu gibi iki önemli olayı birlikte kutlarken, bu mücadelelerin ruhunu ve anlamını asla unutmamalıyız. Milli birlik ve beraberliğimizi her zaman korumalı, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmalıyız.

Bu vesileyle, İstiklal Marşımızın kabulünün ve Erzurum'un kurtuluşunun yıl dönümlerini coşkuyla kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu.