Skandallarla gündem olan Mehmet Emin Öz Milletvekili olmak için İstifa etti

Skandallarla gündem olan Mehmet Emin Öz Milletvekili olmak için İstifa etti
Skandallarla anılan AK Parti Erzurum il başkanı Mehmet Emin Öz, milletvekili aday adayı olmak için istifa etti

Son dönemlerde ismi birçok skandalla gündeme gelen AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, milletvekili aday adayı olabilmek için il başkanlığı görevinden istifa etti. Halk ise Öz’ün aday olması halinde AK Parti’ye oy vermeyeceklerini dile getirdi.

 

AJANS DOĞU - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, milletvekilliği seçimlerinde aday olmak için görevinden istifa etti. Siyasi kulislerde uzun süredir ismi skandallarla anılan başkan Öz’ün istifasını “Türkiye Yüzyıl’ının ilk ve belki de en önemli virajı olan önümüzdeki seçimler için 2016 yılından beri büyük bir heyecanla yürütmekte olduğum AK Parti Erzurum İl Başkanlığı görevimden Genel Merkezimizin takdiri ve Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın olurlarıyla milletvekilli aday adayı olmak üzere istifa ediyorum” sözleriyle duyurdu.

Öte yandan Mehmet Emin Öz’ün İl Başkanlığı döneminde birçok skandala karışmış halktan ve il yönetiminden büyük tepki toplamıştı. Söz konusu olayların ardından Öz, kendisine yöneltilen sorulara yanıt vermedi.

İstifasının ardından halk Mehmet Emin Öz’ün milletvekilliği aday adaylığını desteklemeyeceğini ifade etti. Konuştuğumuz AK Partili üst düzey bir isim, “Başkan Mehmet Emin Öz’den dolayı teşkilatta bizde çok yıprandık. Öz’ün parti içinde dahi türlü uygulamalarla huzursuzluk çıkardığı biliniyor. Bundan dolayı halkımızda AK Parti’den uzaklaşıyor. Konuştuğumuz her vatandaş Öz’ün sürekli skandallarla gündeme gelmesinden tepkili.” diye konuştu.

Araç skandallarıyla gündeme gelmişti

Geçtiğimiz haftalarda AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün, partinin bütçesiyle, değeri yaklaşık 1 milyon TL’den fazla olan makam aracını şoförünün üzerine kaydettirildiği ortaya çıkmıştı. Ortaya çıkan bu skandal belgelenmiş ve AK Parti Erzurum il yönetimindeki partililer tarafından da doğrulanmıştı.

Yaşanan bu skandalın ardından partililer Mehmet Emin Öz’ü istifaya davet ederken Başkan Mehmet Emin Öz ikinci bir skandalla gündeme gelmişti. Başkan Öz’ün AK Parti Erzurum İl Başkan Yardımcısı iş adamı Çetin Gözütok tarafından partiye bağışlanan Volkswagen Transporter aracı Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kariyer AŞ’de çalışan Fatih Neyiş’in üzerine kaydettirildiği iddia edilmişti.

Olayda ismi geçen AK Parti İl Ar-Ge Eğitim Başkanı Çetin Gözütok, bu skandalı doğrular nitelikte “Ben partiye araçla beraber birçok şey bağışladım” ifadelerini kullanmıştı.

Halkın büyük tepkisine neden oldu

Söz konusu olay ile ilgili Erzurum’da AK Parti çevrelerinden ve halkın büyük tepkisine neden olurken Başkan Mehmet Emin Öz skandallarla ile ilgili suskunluğunu koruyor.

AK Parti Genel Merkezi’nde ise araç skandallarının ardından üst düzey yetkililer daha önce, “Seçim arifesinde partinin bu gibi skandallarla gündeme gelmesi kabul edilemez” dediği ve Erzurum il yönetimi hakkında harekete geçileceği söylenmişti.

Oğlu iki yılda başhekim yardımcısı oldu

Kendisinden iş isteyen imam hatip mezunlarına daha “liyakat” uyarısı yapan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün çocuklarının kamudaki yükselişi dikkat çekmişti. Tıp fakültesi mezunu olan oğlu Mustafa Çağrı Öz’ün mezun olur olmaz kendi ilindeki hastaneye pratisyen hekim olarak atandığı, iki yıl içerisinde de aynı hastanede başhekim yardımcısı olduğu ortaya çıkmıştı. Öz’ün atama için girdiği kurada Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi’ne yalnızca bir personelin atandığı, o kuranın da Öz’e çıktığı ortaya çıkmıştı.

Diğer oğlu da Erzurum’da kadro aldı

Öz’ün diğer oğlu Ceyhun Öz de, FETÖ’den kapatılan Aziziye Koleji’nde okuduktan sonra 2014 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak Yüksek Lisans eğitimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tamamladı.

Ardından Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Tarihi Anabilim dalının açtığı araştırma görevlisi alımında 10 kişi olarak başvurmuş ancak bu başvuranlar arasından daha sonra 8’i sınava girmedi. Ceyhun Öz’ün ALES puanı diğer öğrencilere göre daha düşük olmasına rağmen asil olarak seçildi. Öz, yüksek lisans eğitimini bitirir bitirmez Erzurum Atatürk Üniversitesi Hukuk Tarihi Ana Bilim Dalı’nda araştırma görevlisi kadrosu aldı.

“Neden özel ayrıcalığın olsun” demişti

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, 9 Kasım’da AK Parti Aziziye İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen haftalık olağan toplantıdaki sözleriyle gündeme gelmişti. Teşkilat üyelerini dinleyen ve imam hatip mezunlarının işe yerleştirilmediği şikayetlerine tepki gösteren Öz, “Adam iş istiyor, ‘tamam bakacağız’ diyorum. Kapıdan çıkarken dönüp ‘ama imam hatipliyim’ diyor. Neyse bu imam hatiplik. Ne yapalım, senin niye özel bir ayrıcalığın olsun?” ifadesini kullanmıştı.