Sandık Kurul üyesi parası ne zaman yatacak?

Sandık Kurul üyesi parası ne zaman yatacak?
Sandık görevlisi ücretleri 2023, 14 Mayıs ve 28 Mayıs ikinci tur seçimlerin ardından sorgulanıyor. YSK görevlendirmesi ile seçimlerde görev alanlara sandık görevlisi parası ödenecek.

Sandık görevlisi ücretleri 2023, 14 Mayıs ve 28 Mayıs ikinci tur seçimlerin ardından sorgulanıyor. YSK görevlendirmesi ile seçimlerde görev alanlara sandık görevlisi parası ödenecek. Ücret tutarları Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen oran doğrultusunda hesaplara geçecek.

Sandık görevlisi ücretleri 2023, 14 Mayıs ve 28 Mayıs ikinci tur seçimlerin ardından sorgulanıyor. YSK görevlendirmesi ile seçimlerde görev alanlara sandık görevlisi parası ödenecek. Ücret tutarları Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen oran doğrultusunda hesaplara geçecek. Peki Sandık görevlisi ücreti yattı mı, ne zaman yatacak? YSK 14-28 Mayıs seçimleri sandık görevlisi parası ne kadar, kaç TL yatacak? İşte son durum bilgileri...

 

14 Mayıs Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile 28 Mayıs ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sandık görevlisi olarak görev alanlar ücret ödemeleriyle ilgili son durum gelişmelerini yakından takip ediyor. Türkiye Genelinde düzenlenen 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri 81 il ve 973 ilçede tamamlandı. 190 binden fazla sandık kurulurken seçim görevlileri oy sayımı ve dökümü gibi birçok görevde bulundu. Sandık görevlileri seçim sandık görevlisi ücreti için YSK'dan gelecek açıklamaya odaklandı. İşte konu hakkında ayrıntılar...

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE ZAMAN YATACAK?

Sandık görevlisi ücretleriyle ilgili olarak henüz resmi bir açıklama gelmedi. İlk tur ve ikinci turda müşahit olarak görev yapanlara ücret ödenmeyecek. Seçim görevli ücretlerinin ise en geç Haziran ayı içerisinde hesaplara yatırılması bekleniyor.

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ 2023 NE KADAR, KAÇ TL?

14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde düzenlenecek seçimlerde görev yapan sandık kurulu üyelerinin alacağı ücretler belli olmadı.

Ancak seçim görevli ücretleri memur maaş katsayısı oranına göre belirlenmektedir. Genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında belirlenmesi bekleniyor. İlk tur ve ikinci turda görev yapanlara sadece tek bir ücret değil iki farklı ödeme gerçekleştirilecek.

SEÇİM GÖREVLİ ÜCRETLERİ FARKLI OLACAK MI, İKİNCİ TUR İÇİN AYRI MİKTAR ÖDENECEK Mİ?

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde görev alanlar ise ücret farkı olup olmayacağını merak ediyor. İlk turda oy sayımı, dökümü vb. işlemler uzun sürdüğü için ücret farklı olup olmayacağı araştırılıyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun farklı ücret ödenmesine ilişkin resmi bir açıklaması bulunmuyor.