Rektörden o imama tepki: Şehitlere rahmet okuyamayan din görevlisi olamaz

Rektörden o imama tepki: Şehitlere rahmet okuyamayan din görevlisi olamaz

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde meydana gelen Kaymakam Burak Akeller’in, camiide imam M.K.'yı mikrofonla darp etme iddiasıyla ilgili MSB Üniversitesi Rektörü Afyoncu'dan sert tepki geldi. Afyoncu, imama yönelik tepki gösterirken, "Şehadet şerbetini içen kahramanlara rahmet okuyamayan bir imam, Türkiye Cumhuriyeti'nin din görevlisi olamaz" dedi. Afyoncu, bunun Akeller'in devlet adamlığını gösterdiğini söyleyerek, "Kaymakamın daha sonra hatası olduysa soruşturmada ortaya çıkar" şeklinde konuştu.

Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu sosyla medya hesabında yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi:

HUTBE HAKİMİYET SEMBOLÜDÜR

Hutbe bir devletin ve devlet başkanının hakimiyet sembollerindendir. En önemlisi ise çok zor şartlar altında Türkiye'nin güvenliği için mücadele eden ve şehadet şerbetini içen kahramanlara rahmet okuyamayan bir imam Türkiye Cumhuriyeti'nin din görevlisi olamaz.

KAYMAKAMA SALDIRANLARIN UTANMASI GEREKİR

Kaymakam beyin müdahale ederek hutbeyi tam okutması devlet adamlıgıni gösterir. Daha sonra hatası olduysa soruşturmada ortaya çikar. Devletin gönderdiği hutbeyi eksik okuyan, Şehidlere rahmet okumayan din görevlisine bir laf etmeden ispat edilmemiş iddialar üzerinden kaymakama saldıranların utanması gerekir.