Öncekileri mumla aratacak yeni bela kapıya dayandı!

Öncekileri mumla aratacak yeni bela kapıya dayandı!
Türkiye'de etkili olan yüksek sıcaklıklar önümüzdeki haftada tüm yurdu yakmaya devam edecek.

Türkiye'de etkili olan yüksek sıcaklıklar önümüzdeki haftada tüm yurdu yakmaya devam edecek. Meteoroloji uzmanları son hava durumu değerlendirmelerinde sıcaklıklarda artış olacağını belirtirken, önümüzdeki 1 hafta için de alarm verdiler. İşte, Ağustos'un son haftasında bizi bekleyen felaket...

Ağustos ayının başından itibaren mevsim normallerinin üzerinde devam eden sıcaklıklar, Türkiye'deki etkisini sürdürüyor. Yurt genelinde etkisini sürdürecek sıcaklıklar, ne yazık ki Ağustos ayının son haftasında daha da artacak.

1 HAFTA 1 AY GİBİ GELECEK

Hava sıcaklıklarındaki artışın süreceğini belirten Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, bunaltıcı sıcakların İstanbul'da birkaç gün daha devam edeceğini söyleyerek "Ağustos'un bu son haftası kimine göre bir ay gibi uzun gelebilir" dedi.

c-tesi-h-6-1.jpg

Kökeni basra olan sıcak hava dalgasının genellikle Ege, Marmara ve İç Anadolu bölgesinin batı kesiminde etkili olduğunu söyleyen Öztel, "Son 72 saat içinde sıcaklıklar yeniden 40°C’ye dayanırken bunaltıcılık arttı. Geçtiğimiz hafta ise güneydoğu ve İç ile Doğu Anadolu sıcak hava dalgasının pençesindeydi. Bu hafta çok önemli bir değişiklik olmadı, Anadolu yine gölgede 38-39°C sıcaklıkta güneşli günler geçiriyor" ifadelerine yer verdi.

 

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

"KORUMAK ZORUNDAYIZ"

Sıcaklıkların bu hafta sonundan itibaren yine yüksek olacağının altını çizen Öztel, şunları aktardı:

"Pazar günü Muğla-İzmir çevresinde biraz yağabilir. Yağmur az da olsa topraklara iyi gelecek, kırsalda durum yine çıtır çıtır. Yakınından geçtiğimiz veya uğradığımız yeşil alanları böylesi rüzgarlı, kuru ve aşırı sıcak günlerde özenle korumak zorundayız."