Mevsimler de ne yapacağını şaşırdı

Mevsimler de ne yapacağını şaşırdı
Meteorolojik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Basra sıcaklarının Türkiye'ye etki etmesi bekleniyor. Hava Forum, bu konudaki yorumunda "Geçmiş olsun" tabirini kullanarak, sıcak dalganın kesinlikle hissedileceğini belirtti.

Meteorolojik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Basra sıcaklarının Türkiye'ye etki etmesi bekleniyor. Hava Forum, bu konudaki yorumunda "Geçmiş olsun" tabirini kullanarak, sıcak dalganın kesinlikle hissedileceğini belirtti. Basra sıcakları, önümüzdeki 5 gün içerisinde Türkiye'nin genelinde etkin olacak.

Türkiye, geçen hafta Afrika sıcaklarını geride bırakıp Balkan soğuklarıyla karşılaşmıştı. Ancak şimdi, Balkan soğukları yerini Basra sıcaklarına bırakıyor. Meteoroloji sitesi olan Hava Forum, Türkiye'de hissedilecek olan Basra sıcakları ile ilgili kritik bir duyuru yaptı.

"EYYAM-I BAHUR GELİYOR"

Türkiye, Afrika'nın getirdiği kavurucu hava koşullarının ardından, Balkanlar'dan gelen serin havayla biraz soluklanmıştı. Şimdilerde ise Meteoroloji uzmanları, Eyyam-ı Bahur sıcakları olarak bilinen yoğun sıcak dalgaları için uyarılarda bulundu. 2-3 Ağustos tarihlerinde ülke genelinde hissedilmesi öngörülen bu Eyyam-ı Bahur sıcakları, 7-8 Ağustos tarihleri arasında sürebilir.

Hava Forum tarafından yapılan duyuruda, "Geçmiş olsun" ifadesine yer verilerek şu açıklamalar yapıldı:

"Yeni haftada Arabistan'dan gelecek olan ilk Basra sıcak hava dalgası, yurdumuza doğru ilerliyor. Avrupa sonbahar havasını yaşarken, Alpler'de kar yağarken, biz sıcak ve nemli havadan muzdarip olacağız... Hepimize geçmiş olsun, durum netleşti. Eyyam-ı Bahur geliyor..."