Kıyamet seneryosu gibi,Tarih verildi, 13 gün sürecek

Kıyamet seneryosu gibi,Tarih verildi, 13 gün sürecek
Ülkemizde hissedilen sıcaklıklar o tarihten itibaren son buluyor. Kasıp kavuran sıcaklıklar 13 - 14 gün boyunca ülkemizden uzak duracak.

Ülkemizde hissedilen sıcaklıklar o tarihten itibaren son buluyor. Kasıp kavuran sıcaklıklar 13 - 14 gün boyunca ülkemizden uzak duracak. Balkanların etkisiyle birlikte son bulması beklenen sıcaklıklar bir süre sonra geri döneceği belirtiliyor. Peki kavurucu sıcaklıklar ne zaman gidiyor? İşte tüm detaylar...

Son zamanlarda yoğun bir şekilde hissedilen sıcaklık bugün itibariyle yeni rekorlara imza attı. Ülkemizde yaşanan aşırı sıcaklıklar nedeniyle uzman isimlerden uyarılar gelmeye devam ediyor.

AŞIRI SICAKLIKTA YENİ GELİŞME

Küreselde yaşanan El Nino etkisi ve iklim değişikliği, Türkiye'de de etkili bir şekilde devam ediyor. Kavurucu sıcaklıkların altında kronik hastalığı olanlar ve 65 yaş üstü vatandaşların dışarı çıkmaması konusunda uyarılar geliyor.

Dışarı çıkarken açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesi de sağlık açısından tavsiye ediliyor. Dünya üzerinde yaşanan sıcaklıklardan ölüm haberleri gelirken bugün yükselen sıcaklıklar Türkiye'den de can aldı. Kritik durum ile karşı karşıyayken uzman isimlerden sıcaklıklar hakkında yeni açıklamalar geldi.

 

O TARİHTEN İTİBAREN SICAKLIK DÜŞECEK

Türkiye'de hissedilen aşırı sıcaklıklar Balkanlar tarafından engellenmesi gündemde yer alıyor. Sosyal medya platformu üzerinden sık sık hava olaylarına ilişkin paylaşımlar yapan Hava Forum'dan yeni bir paylaşım geldi.

Paylaşıma göre 27 Temmuz ile 28 Temmuz tarihleri arasında Balkanlar, Afrika'yı yaklaşık olarak 13 - 14 gün boyunca zincirleyecek. Bu durumda ise aşırı sıcaklıklar belirli bir süre boyunca ülkemizdeki etkisini yitirecek.

 

SICAKLIKLAR SONA ERİYOR

Balkanlar'ın Afrika'yı zincirlemesiyle birlikte Ağustos ayının ilk 10 - 12 gününde aşırı sıcaklıklar beklenmiyor. Fakat geçen sürenin ardından belirtilen zincirin yeniden koparacağı gündeme taşındı. Afrika dalgaları ağustos ayının 12'inci gününden itibaren devam edebilir.

Sıcaklıkların Ege ve Akdeniz bölgelerinde etkisini sürdüreceği düşünülüyor. Ege ve Akdeniz bölgelerinde tatil modunda sıcaklık 27 - 28 Temmuz tarihinden itibaren 33-37 derecelere düşerken, zincirin kırılmasıyla, Afrika sıcaklarıyla 40-47 derecelere kadar ulaşıyor.

27-28 Temmuz'dan itibaren Balkanlar, Afrika'yı yaklaşık 13-14 gün zincirleyecek. Ağustos ilk 10-12 gün aşırı sıcaklar yaşamayacağız gibi duruyor. Ancak sonrasında "zincir" kopacak gibi duruyor. Yani Afrika dalgalarına devam edebiliriz. Gelişmeleri takip ediyoruz.

— Hava Forum (@HavaForum) July 23, 2023