KIRKPINAR: DEVLETİ YÖNETENLERİN GÖREVİ, SALDIRILARI ÖNCEDEN TESPİT EDİP ÖNLEMEKTİR

KIRKPINAR: DEVLETİ YÖNETENLERİN GÖREVİ, SALDIRILARI ÖNCEDEN TESPİT EDİP ÖNLEMEKTİR

İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, dün İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısı ile ilgili yazıılı bir açıklama yaptı.

AJANS DOĞU - İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar, dün İstanbul da İstiklal Caddesinde yaşanan bombalı saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada hain saldırıyı kınayan Kırkpınar, “Dün, Taksim'in en kalabalık yeri olan İstiklal Caddesinde alçakça, haince kanlı bir saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası altı vatandaşımız hayatını kaybetti. İkisi ağır 81 yaralı vatandaşımızın tedavileri sürmekte. Yaralılarımıza Allah'tan şifa, hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum.“ dedi.

Devleti yönetenlerin görevi önceden tespit edip, önlem almaktır

Açıklamasının devamında, “Terör örgütleri hain ve kalleşçe eylemlerini gerçekleştirirken oluşacak can ve mal kayıplarından ziyade, toplumda oluşturacakları korku ile beslenirler. Devletin yönetenlerin görevi, bu gibi saldırı ve eylem planlarını önceden tespit edip önlem almaktır. Sınır güvenliği ve iç güvenlik birbirinden ayrı düşünülemez. Birinde zaaf varsa diğerinde de muhakkak zaaf olacaktır. Devleti yönetenlerin olay olduktan sonra yaptıkları açıklama hiçbir önem arz etmiyor. Yıllardır terör örgütleri ile mücadele eden bir ülkeyiz. Benzer durumları daha önce de yaşadık. Bu tip saldırılara karşı sürekli teyakkuzda olmamız gerekiyor.

Vatandaşın bilgi alma hakkını değil, ülkeye giren illegal unsurları önleyin

Uzun yıllardır terör belasından on binlerce şehit vermiş, bulunduğu coğrafya ve konum gereği de bu tip örgütlerin hedefi olan ülkemizde bu tarz saldırılara karşı her zaman teyakkuzda olması gereken istihbarat ve emniyet güçlerinin ne denli dikkatli olması gerektiğini bir kez daha görüyoruz. Devleti yönettiğini söyleyen iktidar partisinin yönetiminde olan hükümet yetkilileri gerekli önlemleri, vatandaşın bilgi alma hakkını ellerinden alarak her vatandaşa potansiyel suçlu muamelesi yaparak değil bu minvalde almalı. Bir an önce düzensiz göçlerin önünü keserek, terör, mafya ve benzeri örgüt üyelerinin ve militanlarının ülkeye girişini önleyerek huzur ve güven ortamı sağlanmalıdır.”