- Kaybedenler Kulübü!

 - Kaybedenler Kulübü!
Orhan BAKIRCI yazdı : Kaybedenler Kulübü!

Aslında bugünlerde enerjimi, çeşidi bol ve daha verimli olan Erzurum Şeytan Üçgeni yazı dizimize verecektim amma geçen gün öyle bir olay oldu ki yazmasam çatlarım. 
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gelmiş geçmiş en başarısız Bakanı, Erzurum'un gelmiş geçmiş en başarısız İl Başkanına şiir yazdı. Evet evet doğru duydunuz şiir yazdı. Şiire ve edebiyata olan merakımdan dolayıdır ki, “Bakan Bey emek vermiş bir şiir yazmış, okumuş. Bendeniz de hadi bir zahmet dinleyeyim.” dedim ve şok oldum. Kulaklarım beni yanıltıyordur dedim, bu kez de harf harf okudum. Gözlerime inanamadım. 
“Erzurum'un derdini kendine dert edinen, 
Uyku girmez gözüne işler bitmeden.
Mehmet Emin Öz hep gönülden, hep özden, 
Geliyoruz işte 2023'te hep birlikte, yeniden....” 
 

Aman Allah’ım bu nedir! Tamam, Bakan Bey’in şiir yazma çabasını takdirle karşılayabilirim ama cidden bu nedir? Şiir seven biri olarak, bu şiirden sonra yerle yeksan oldum. Amma velâkin bu sayede, görev alanı içinde ki başarısızlıklarından daha başarısız olduğu konularda varmış bunu da gördük. Acaba, bu şairlik sevdasını ortaya çıkarmakla, “Bakın; Bakanlığımdan daha başarısız olduğum konular da var. Siz benim Kültür Bakanı olmadığıma şükredin” mi demek istedi diye düşünmedim değil hani. 

Daha evvel Bilecik İl Başkanına da şiir yazan Bakan Bey, gittiği illerde ki İl Başkanlarına şiir yazmayı geleneksel bir şov haline getirmiş de haberimiz şimdi olmuş. 
Aslında iyi de olmuş vallahi. Kendileri, Erzurum da perişan hale gelmiş tarımı ve hayvancılığın bittiğini dile getirmese de, yazdığı şiirlerde canını yediğim bilinçaltı nasıl devre de, “Erzurum’un derdi!.” sözler çok manalı, adeta, “Erzurum da hayvancılık bitmiş, tarım bitmiş. Erzurum’un derdi boyundan aşkın.” dercesine.
 Bakan Bey, şiirlerle geldi şehrimize ama üç vakte kalmaz görevden alınacağı gerçeği de ortada. Şimdi buraya yazdım sizde şahit olacaksınız. Diğer taraftan bu yazılan şiirle övünen, partililere havamı bastım diyen, görevden gidici bir İl Başkanı var. İki gidici, bir de, “Baraj yapacağız, bitireceğiz.” demesinler mi. Eee tabi, bir kere aldılar gazı birbirlerinden. Bakan Bey burada biraz daha kalsa şehre deniz getireceklerdi. Allah'tan hemen gitti de şehri kurtardık. 
Bir de unutmadan; Bakan Bey, Belediye Başkanını ziyaret etmedi ya onun sebebini de söyleyeyim sizlere. Aslında bu şiirle gelen güzellemenin ve Belediye Başkanlığını ziyaret etmemenin de bir nedeni de Bakan Bey’in yerine Mehmet Sekmen isminin düşünülmesi. 
Belediye batık, o Bakanlık Belediyeden de batık. Ülkede o bakanlığa bağlı her şey iflas etmiş durumda. Vallahi Mehmet Emin Öz ne hissetti bilmiyorum ama bu şiirin gelişi ve 2023’de dönüşü müjdeleyen gidişi beni fena düşündürttü. Adeta,”Hoçça ğalın, ğidiyoz biz” dercesine..


Bilgiyle kalın...