Kafalar karışık,Sandık görevli ücreti yattı mı?

Kafalar karışık,Sandık görevli ücreti yattı mı?
Sandık görevlisi ücreti neden eksik yattı 2023? Seçim parası ne kadar yatmalı? soruları 2023 seçimlerinde görev alan vatandaşlar tarafından araştırılıyor.
Kafalar karışık,Sandık görevli ücreti yattı mı?

Sandık görevlisi ücreti neden eksik yattı ? Seçim parası ne kadar yatmalı? soruları 2023 seçimlerinde görev alan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından görevlendirilen memur ya da parti üyelerinin eksik ödeme aldığı öne sürüldü. Bu durum tepkiyle karşılanırken söylentilerin iddiadan öte olmadığı belirtildi. Yine de akıllarda soru işareti oluştu. İşte 2023 Sandık görevlileri ve seçim parasıyla ilgili güncel gelişmeler…

AJANS DOĞU - Türkiye için kritik seçimlerden biri olan 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerde 81 ilde çok sayıda memur ve parti üyesi görev yaptı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından büyük ödenek ayrılan seçim görevlilerinin ödemeleri de başladı. Böylece vatandaşlar bankalarda kimlik numarası ve isimlerine yatırılan seçim ücretlerini almaya başladı.

Sandık paralarını alan bazı vatandaşlar ise ödemelerin beklenenden az olduğu yönünde şikayette bulundu. Konuyla ilgili iddialar sosyal medyada dolaşırken vatandaşlar söylentilerin doğruluğunu netleştirmeye çalışıyor. Peki, sandık görevlisi ücreti neden eksik yattı 2023? Seçim parası ne kadar yatmalı? İşte detaylar…

 

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NEDEN EKSİK YATTI 2023?

2023 seçim paraları beklenenden az yattı. 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde sandıklarda görev alan memur üye ile parti üyelerinin ödenekleri hesaplara yatmaya başladı. Seçimden önce yapılan hesaplamalara göre parti üyeleri 867 lira alacaktı. Fakat yapılan ödemeler kapsamında Şikayet var isimli web portalında vatandaşların şikayetlerinde parti üyesi seçim görevlilerinin 367 lira ödeme aldığı öne sürüldü. Görevlilerin ödemelerinin Ziraat Bankası aracılığıyla yapıldığı belirtildi.

SEÇİM PARASI NE KADAR YATMALI?

Seçim parasının yapılan hesaba göre 867 lira olarak ödenmesi gerekiyor. Haziran ayı itibariyle Ziraat Bankası’ndan ödemelerini almaya başlayanlar 367 lira ödeme aldığını öne sürdü. Bu rakamın beklenenden çok az olması büyük tepki çekti. Şimdi ise vatandaşlar ödemelerin neden ektik yattığını araştırıyor. Konuya ilişkin detaylı açıklamayı YSK’nın yapması bekleniyor.