İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir gazetemizde yer alan haberle ilgili açıklama yaptı

İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir gazetemizde yer alan haberle ilgili açıklama yaptı
Son zamanlarda basında yer alan Kavakkapı Aile Sağlık Merkezi'nin uzak bir yere taşınacağına dair çıkan haberlere açıklama yapan Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, boşaltılan Aile Sağlık Merkezi binasının depreme dayanıklı olmadığını söyledi.

Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, son zamanlarda basında yer alan Kavakkapı Aile Sağlık Merkezi'nin uzak bir yere taşınacağına dair çıkan haberlere açıklama yaparak, boşaltılan Aile Sağlık Merkezi binasının depreme dayanıklı olmadığını belirtti.

AJANS DOĞU -Son zamanlarda basında yer alan Kavakkapı Aile Sağlık Merkezi'nin uzak bir yere taşınacağına dair çıkan haberlere açıklama yapan Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, boşaltılan Aile Sağlık Merkezi binasının depreme dayanıklı olmadığını söyledi.

Bedir, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

Deprem analizinde göçme seviyesi yüksek

“6 Şubat depremlerinden sonra sağlık tesislerinin her ne olursa olsun ayakta kalmasının önemi bir kez daha anlaşıldı. Bu bağlamda bakanlığımızın talimatları doğrultusunda tüm Türkiye’de olduğu gibi bizim ilimizde de binalarımızın deprem analizlerini yaptırıyoruz. 1992 yılı yapımı olan Kavakkapı Aile Sağlığı Merkezimizde yaptırdığımız analizde binamız göçme seviyesinde riskli çıkmıştır. Bakanlığımız can güvenliğini tehlikeye atmamak için bir an önce binanın boşaltılması talimatını vermiştir.

Bir canın kıymeti binlerce binadan daha değerlidir

Gerek mahalle muhtarı ile ve gerekse kendi ekiplerimizle çevrede kamu binası arayışımız olmuş ancak boşalttığımız binadan daha sağlam, yapım yılı daha yakın bir kamu binası bulmamız mümkün olmamıştır. Bir canın kıymeti binlerce binadan daha değerlidir düşüncesiyle Kavakkapı Aile Sağlık Merkezimiz, Gazi Aile Sağlığı Merkezine yeni binamız yapılıncaya kadar taşınmıştır." şeklinde açıklamalarda bulundu.

NE OLMUŞTU:

Aile Sağlık Merkezlerinin bulundukları bölgenin çok uzağını dile getiren vatandaşlar, kentsel dönüşümün hayata geçirilmediği mahallede can korkusuyla yaşadıklarını belirtti. Konuyla ilgili gazetemize konuşan mahalle sakinleri, “ Yakınımızda kütüphane var, orada bir yeri bize versinler. Millet mağdur, aşı vurulacaklar ama yaya gidemiyorlar. Yazın gittik, kışın nasıl gidelim? Devletin yeri var, bir süre orayı kullanalım. Sağlık ocağımızı istiyoruz.” 

Yazının Devamı için TIKLAYIN