Genç boksör Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor

Genç boksör Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor
Milli boksör Cahit Emin Akyüz, Erzurum'da babasının yönlendirmesiyle boksa başladı. 16 yaşındaki genç sporcu başarılarıyla dikkat çekiyor.

Milli boksör Cahit Emin Akyüz, Erzurum'da babasının yönlendirmesiyle boksa başladı. 16 yaşındaki genç sporcu başarılarıyla dikkat çekiyor.

AJANS DOĞU - Türkiye şampiyonluğu gibi büyük bir başarıya imza atan Akyüz, şimdi ise gözünü Avrupa Şampiyonası'na çevirmiş durumda. Haziran ayında Bosna Hersek'te düzenlenecek olan şampiyonada madalya kazanmayı amaçlıyor.

Cahit Emin Akyüz'ün bokstaki başarısının ardında, babasıyla birlikte çift antrenmanlar yapması, hem başantrenör Gürkan Sönmez'in hem de antrenör Erol Çavuşoğlu'nun, Akyüz’e olan güven ve desteğinin etkisi çok büyük.

Ulusal ve uluslararası arenada elde ettiği başarılar, onun ne kadar yetenekli ve kararlı bir sporcu olduğunu gösteriyor. Bilecik'teki Alt Minik Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda ve Gürcistan'daki uluslararası turnuvada ikincilik elde etmesi, onun potansiyelini gözler önüne seriyor. Ardından Türkiye şampiyonu olup milli takıma seçilmesi, genç sporcunun bokstaki yetenek ve azminin göstergesi.

Bu süreçte babasının yanında olduğunu söyleyen Akyüz, "Babam beni hiç yalnız bırakmadı, hep birlikte çalıştık. Antrenman 5 gündü, hafta sonları da babamla evde, dışarıda çift antrenman yaptık. Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyorum. İnşallah Türkiye Şampiyonası'ndan sonra başarılarımı altın madalyayla süsleyeceğim. Bireysel hedefim, olimpiyatlarda ülkeme altın madalya getirmek ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek." dedi.

Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu Erzurum temsilcisi de olan başantrenör Gürkan Sönmez ise Akyüz'ün Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını belirterek, "Bu sene daha iyi çalıştık ve ümitliyiz, kendisi iyi sporcularımızdan ve altyapıda bizden yetişti. Türkiye ve Avrupa'da şampiyon olacağından eminiz. Çok sayıda Avrupa ve dünya şampiyonu sporcu yetiştirdik. Uluslararası arenada İstiklal Marşı'nı daha fazla okutturarak ülkemizi en yüksek yere taşıyacağız." şeklinde konuştu

Antrenör Erol Çavuşoğlu da Akyüz'ün, olimpiyat sporcusu olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü söyleyerek, milli sporcunun başarılı olması için her türlü desteği verdiklerini belirtti.

Baba Sezai Akyüz de sporcu olmasını çok hayal ettiği oğlunun artık çocuklara ve gençlere örnek olmasını istediğini ifade etti.