GBBD Genel Başkanı Kerem Altın, “Gazeteciler demokrasinin en büyük güvencesidir”

GBBD Genel Başkanı Kerem Altın, “Gazeteciler demokrasinin en büyük güvencesidir”
Kerem Altın : Basın Aynı Zamanda Birer Tanıtıcı Rehberdir

Genel Merkezi Erzurum da Bulunan Gazeteciler Basın Birliği Derneği (GBBD) Genel Başkanı Kerem Altın, 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AJANS DOĞU - Kendisinin de basın mensubu olarak bu meslekte 33 yılı doldurduğunu ifade eden Başkan Altın, Yayımladığı mesajda şunları ifade etti. "Gazeteciler; haber alma özgürlüğü, toplumsal farkındalık oluşturulması, ifade ve fikir hürriyetinin kamusal alanda yayılabilmesi açısından büyük bir sorumluluğa sahiptir. İşte bu nedenler demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birisi de basındır.

Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumda basına güvenin artmasının yanında toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren basın mensupları demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. İçinde bulunduğumuz dijital teknoloji sayesinde de hem haber yapma hem de haberleri daha hızlı bir şekilde kamuoyuna duyurmaya çalışmaktalar.” şeklinde ifade etti.

Başkan Altın, “Basın mensupları haber yapmalarının yanı sıra, yaşadığı şehrin ve bölgenin değerlerini, tarihini, doğasını ve daha birçok kültürel ve turizm açısından önemli eserlerin tanıtılması yönünde aynı zamanda birer tanıtıcı rehberdirler. İşte bu vesileyle kendini geliştiren mesleğine kamu yararı gözeterek emek veren; uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden fedakârca çalışan, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen tüm emekçi basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günlerini kutlarım.” ifadelerine yer verdi.