Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESKİ’de SMS’li maaş krizi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESKİ’de SMS’li maaş krizi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü memur çalışanlarına nakit yetersizliği nedeniyle maaşlarının bir kısmının yatırıldığı mesajı attı. Mesajın İYİ Partililer tarafından sosyal medyada paylaşılmasından sonra ise ikinci bir mesajla maaşların tamamının yatırıldığı bildirildi. ESKİ Genel Müdürü, mesajların personele yanlışlıkla gönderildiğini, maaş ve nakit sıkıntısı yaşamadıklarını açıkladı.

AJANS DOĞU - AK Parti’li Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (ESKİ) çalışanı memurlar bugün peş peşe gelen bilgilendirme mesajları ile şoke oldu.

Öğleden sonra ESKİ tarafından personele gönderilen SMS’te, nakit yetersizliği nedeni ile memur maaşlarının bir kısmının hesaplara yatırıldığı, kalan kısmının ise hafta içerisinde yatırılacağının planlandığı bildirildi.

BİR SAAT İÇİNDE MAAŞLARIN YATIRILDIĞI DUYURULDU

ESKİ tarafından personele gönderilen maaş mesajını İYİ Parti Erzurum Milletvekili adayı Melih Kırkpınar’ın danışmanı gazeteci Orhan Bakırcı sosyal medyadan ‘şaka mı bu?’ notu ile paylaştı. Kırpınar’ın da retweet ettiği mesajın ardından ESKİ, bir saat içerisinde ikinci bir bilgilendirme mesajı göndererek personel maaşlarının tamamının yatırıldığını duyurdu.

GENEL MÜDÜR ERTEK: MESAJ YANLIŞLIKLA GİTMİŞ, SORUN YOK

Konuyla ilgili olarak SÖZCÜ muhabirine bilgi veren Erzurum Su ve Kanalizasyon Genel Müdürü Remzi Ertek, kurumlarında 110 memurun görev yaptığını belirterek, maaş sorunu yaşamadıklarını söyledi. Ertek, “Personelimize yanlışlıkla öyle bir mesaj gitmiş. Hemen fark ettik ve tüm personelimizin maaşlarını tam olarak yatırdık. Yarın hepsinin hesabında olacak. Kurumumuzda bahsedildiği gibi ne bir maaş krizi, ne de bir nakit sıkıntısı var” dedi.