Disney'in iptal ettiği 'Atatürk' filminin ilk fragmanı paylaşıldı

Disney'in iptal ettiği 'Atatürk' filminin ilk fragmanı paylaşıldı
Disney'in yayınlamaktan vazgeçtiği Atatürk filminin ilk fragmanı yayınlandı. Filmde Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıracak olan Aras Bulut İynemli, X hesabı üzerinden fragmanı şu sözlerle duyurdu: "1881’de doğdu… İlelebet yaşayacak…"

Disney'in yayınlamaktan vazgeçtiği Atatürk filminin ilk fragmanı yayınlandı. Filmde Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıracak olan Aras Bulut İynemli, X hesabı üzerinden fragmanı şu sözlerle duyurdu: "1881’de doğdu… İlelebet yaşayacak…"

Disney Plus'ın Amerika Ermeni Ulusal Komitesi'nin baskısı karşısında kendi platformlarında yayınlamaktan vazgeçtiği iddia edilen Atatürk dizisi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda FOX TV ekranlarından izleyicilerle buluşacak.

6 bölümden oluşan dizinin ilk 3 bölümünden derlenen sahnelerden oluşturulan bir film televizyonda ve sinemalarda yayınlanacakken diğerler iki film ise sadece sinemalarda gösterime girecek.

'İLELEBET YAŞAYACAK'

Merakla beklenen Atatürk filminin başrol oyuncusu Aras Bulut İynemli, filmin fragmanını sosyal medya üzerinden "1881’de doğdu… İlelebet yaşayacak…" sözleriyle paylaştı. En büyük kahramanımızın milletimizi ayağa kaldıran tutkusunun hep bizimle olduğunu söyleyen İynemli, Biz bir film yaptık; Onun fikirlerini, duygularını hissetmeye ve anlatmaya çalıştık. Ona ve eserine layık olabilmek hepimizin en büyük gayesi oldu. O zaman da, şimdi de, gelecekte de her zaman ATATÜRK…" dedi.

 

'ATATÜRK FİLMİMİZ TÜM DÜNYAYLA BULUŞMAYA HAZIR'

Filmin kamera arkası görüntülerinden ve oyuncularla röportajlardan oluşan belgesel Kanyon AVM Paribu Cineverse'de gösterildi. Yapımcı Saner Ayar ile yönetmen Mehmet Ada Öztekin, gösterimin ardından düzenlenen basın toplantısında filmle ilgili merak edilenleri yanıtladı.

Çekimlerin 2022'de sözleşme imzaladıkları Disney ile yapıldığını vurgulayan Ayar, "Disney'in revize ettiği global içerik stratejileri doğrultusunda dağıtım planımız değişti. 29 Ekim'de TV'ye özel yayınıyla FOX TV'de, 3 Kasım'da birinci filmimiz tüm sinemalarda olacak. Avrupa'da, Balkanlar'da, tüm Orta Doğu ülkelerinde vizyonda olacağız. ABD, Kore, Avusturalya, Yeni Zelanda ve Güney Amerika ülkeleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Onlar da kısa süre içinde tamamlanacak. Ayrıca Berlin, Brüksel, Rotterdam, Paris, Bakü, Dubai, Almatı gibi dünyanın gözde şehirlerinde gala gösterimlerimiz olacak. Oralarda da Atatürk'le ilgili farkındalığı en üst düzeye taşıyacağız. İkinci filmimiz ocak ayının ilk haftasında sinemalarda olacak. Ardından yasal süresi sonunda Fox TV'de gösterilecek." diye konuştu.

İPTAL KARARI ÇOK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Disney Plus, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını konu alan diziyi kendi platformunda yayınlamayacağını açıkladıktan sonra oldukça büyük tepki topladı. Kullanıcılar duruma olan tepkilerini Disney+ aboneliklerini silip ve uygulamaya 1 puan vererek dile getirdi. Atatürk dizisinin iptal kararından önce App Store üzerinde 4,6 puana sahip olan Disney Plus yaşanan boykot sonrası 1,1 puana geriledi.