Disney'in 'Atatürk' dizisi için flaş değişiklik: Televizyonda yayınlanacak

Disney'in 'Atatürk' dizisi için flaş değişiklik: Televizyonda yayınlanacak
Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli’nin başrolünü oynadığı, Disney Plus'ın dev bütçeli “Atatürk” dizisiyle ilgili kritik bir değişikliğe gidildi.

Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli’nin başrolünü oynadığı, Disney Plus'ın dev bütçeli “Atatürk” dizisiyle ilgili kritik bir değişikliğe gidildi. Platformda yayınlanması planlanan dizinin, 29 Ekim’de “Tüm Türkiye’ye armağan” sloganıyla FOX’ta yani, açık televizyon kanalında ücretsiz yayınlanması kararlaştırıldı.

Disney Plus'ın Cumhuriyetin 100. yılında yayınlayacağı 6 bölümlük Atatürk dizisi, 29 Ekim’de seyirciyle buluşacak. Aras Bulut İynemli’nin başrolünü oynadığı, Mehmet Ada Öztekin’in çektiği diziyi Saner Ayar’ın yapımcılığında alanının en başarılı prodüksiyon ekibi çekti.

Çok az bir kısmını izleyenlerin bile etkilendiği diziyle ilgili heyecanlı bekleyiş sürerken Disney Plus, yerli içerik alımını ve yayınını 2024 sonuna kadar durdurdu. Platform sadece Atatürk dizisini yayınlayacağını duyurdu.

29 EKİMDE 'TÜM TÜRKİYE'YE ARMAĞAN'

Gazeteci Birsen Altuntaş'ın aktardığına göre; Disney Plus’ta yayınlanması planlanan dizi içerik strarejisi gereği 85 milyonun izlemesi için kanal değiştirdi ve mülkiyet haklarının sahibi olan platformun şirketi FOX’a alındı. Atatürk dizisi 29 Ekim’de “Tüm Türkiye’ye armağan” sloganıyla FOX’ta yani açık kanalda ücretsiz yayınlanacak.

Filmin yapımcısı Saner Ayar tarafından hazırlanacak özel montajlı yenilenmiş hali de daha sonra iki bölüm halinde sinemalarda seyirciyle buluşacak. Film böylece tüm dünya sinemalarında gösterilecek. Ayrıca dizinin metaverse evreninin sergilenmesi planlanıyor.