Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağan kongre süreci devam ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağan kongre süreci devam ediyor
Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimi sonrasında olağan kurultay takvimini başlatan Cumhuriyet Halk Partisi’nde il ve ilçelerde kongre süreci işlemeye başladı.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimi sonrasında olağan kurultay takvimini başlatan Cumhuriyet Halk Partisi’nde  il ve ilçelerde kongre süreci işlemeye başladı.

AJANS DOĞU - Palandöken, Hınıs ve Aşkale Kongrelerinin adından gözler 13 Ağustosta yapılacak olan Yakutiye ilçe Kongresine çevrildi. CHP Yakutiye İlçe Başkanlığına iki adayın yarışacağı kesinlik kazanırken; İlçe Başkanlığı görevini yürüten Selami Kurtoğlu ve İş İnsanı Ekrem Ekmekçi’nin CHP Yakutiye İlçe kongresinde, İlçe Başkanlığı için yarışacak.

CHP kulislerinde dillendirilen bilgilere göre CHP Yakutiye İlçe Kongresinde yarışacak adaylardan Ekrem Ekmekçi’nin seçimi kazanacağına kesin gözü ile bakılırken, Selami Kurtoğlu’nun da çok sıkı çalıştığı gelen bilgiler arasında.

CHP’nin Kongreler takvimine göre, 3 Temmuz’da ilçe delege seçimleri başlatılan süreç 30 Temmuz’da son buldu. Partinin ilçe kongreleri ise 5 Ağustos – 10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Öte yandan, 16 Eylül’de başlayacak olan il kongreleri de 15 Ekim’de tamamlanacak.