CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI SERHAT CAN EŞ: GENÇLERE SÖZÜMÜZ VAR.

CHP MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI SERHAT CAN EŞ: GENÇLERE SÖZÜMÜZ VAR.

CHP Erzurum Milletvekili aday adayı Serhat Can Eş, “Gençlere sözümüz var.” deyip ekledi; “ Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu, sizlerden çalınan geleceğinizi geri verecek, buna inanın.” 

AJANS DOĞU - Yazılı bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum Milletvekili aday adayı Serhat Çan Eş, şunları söyledi; “ İktidarımızda, geleceğimizin teminatı olan gençlerin sorunlarını bir bir halledeceğiz. İktidarımızın ilk altı ayında, Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV’yi  sıfırlayacağız. İlk internet aboneliklerinden vergi almayacağız. KYK Öğrenin Kredisi borçları sıfır faizle yapılandıracağız. Faizsiz ve taksitli geri ödeme süreci işe başladıktan sonra uygulamaya konulacak. Üniversiteye kayıt yaptıran 18 yaş üstü her gencimize, kültür sanat etkinliklerinde kullanılabilecek 1000 TL bakiyeli kart ya da mobil uygulama tanımlayacağız.

İktidarımızın ilk 6 ayında vaatlerimizi gerçekleştireceğiz

Aile Destekleri Sigortası'ndan yararlanan ailelerin çocuklarına, kamuya personel alımında pozitif ayrımcılık yapacağız. İşe alımlarda mülakatı kaldıracağız. Zorunlu hallerde kamera kaydıyla mülakat yapılacak, torpille işe alımlara son vereceğiz. Gençlerden pasaport çıkartma işlemi ya da yurt dışına çıkış harcı almayacağız. Gençlerin alacağı ilk sıfır otomobilde ÖTV’yi sıfırlayacağız. Sözümüz söz, bütün bunları iktidarımızın ilk 6 ayında yapacağız. Yeter ki inanın, yeter ki bizleri destekleyin. Sabredin 14 mayısta geliyor gelmekte olan.”