CHP Erzurum il Başkanı Eş Köprüköy belediyesinin peşini bırakmıyor

CHP Erzurum il Başkanı Eş Köprüköy belediyesinin peşini bırakmıyor
Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Erzurum İl Başkanı Serhatcan Eş Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımla Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli'den yanıtlamasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Erzurum İl Başkanı Serhatcan Eş Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımla bahsi geçen iddialara  Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli'den yanıtlamasını istedi.

 

AJANS DOĞU - POLİTİKA /  Geçtiğimiz günlerdeCHP Erzurum İl Başkanı Serhatcan Eş, " CHP Erzurum İl Başkanı Eş Köprüköy Belediyesini yakın takibe aldı " manşeti ile Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli'ye yanıtlaması için sorular sormuştu.Başkan Eş bu defa sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla  sorularını tekrarlayarak Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli'den yanıt beklediğini birkez daha vurguladı.

Ne Olmuştu?

Köprüköy’de üç dönemdir belediye başkanlığı yapan Osman Belli’ye basında yer alan iddialarla ilgili sorular yönelten Can Eş, “ AKP’li başkanlar belediyeleri adeta akrabayı taallukatı kalkındırma yeri olarak bakıyorlar. Köprüköy’de üç dönemdir belediye Başkanı olan Osman Belli’ye ilçe halkı adına soruyoruz.

1- Belediye’de şuan hem memur hem işçi kadrosunda ne kadar Belli soyadını taşıyan çalışan var? Bunların kaçı siz Belediye Başkanı olduktan sonra işe alındı?

2 - 2018 yılında hazineden takas yoluyla kamu        yararına alınan ve akabinde belediye tarafından Ş.T adlı şahısa satılan arsa ile ilgili:

Aşağıdaki fotoğrafta görüler bahsi geçen 774 parsel numaralı 126 dönüm arsa 25.01.2023 tarihinde mevcut Belediye başkanının oğluna satıldı mı?

Satıldıysa kaç liraya satıldı?

Satış sonrası tarla olan arsa ile ilgili herhangi bir imar tadilatı belediye tarafından yapıldı mı?

Arsa üzerinde ticari işletmeler var mı?

Hemen o tarlanın üstünde bulunan 2357 parsel nolu çayırın 1/4 hissesi mevcut belediye başkanının oğluna mı ait? Aitse bu çayıra da imar tadilatı yapıldı mı?” dedi.