CHP Erzurum heyeti Cumhuiyet Bayamı dolayısıylaAtatürk anıtına çelenk koydu.

CHP Erzurum heyeti Cumhuiyet Bayamı dolayısıylaAtatürk anıtına çelenk koydu.
Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Teşkilatı Cumhuriyet'in 100. yılı münasebetyle Havuzbaşı Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Teşkilatı Cumhuriyet'in 100. yılı münasebetiyle Havuzbaşı Atatürk Anıtına çelenk koydu.

AJANS DOĞU -  Havuzbaşı Atatürk anıtında düzenlenen törende  partililere bir konuşma yapan CHP Erzurum İl Başkan vekili Cemal Koçak ; "Uzun ve çok zorlu mücadelelerin ardından muazzam bir yokluğa, yoksulluğa ve devasa borçlara rağmen; ülkemizin kurucusu başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları ve milletin topyekûn inancıyla, imkansızlıklar içerisinde, 100 yıl önce bugün, varlığımızın sebebi Cumhuriyetimiz ilan edildi" ifadelerini kullandı.

Koçak konuşmasının devamında "Hepimiz; bu büyük acıların ve yoklukların içinde savaşarak bize vatan yaratmış bir milletin torunlarıyız. Türkiye Cumhuriyeti; bu coğrafyaya 100 yıl önce güneş gibi doğmuş, kıskanılan ve örnek alınan bir devlet olmuştur. Ulu Önderimiz Atatürk sadece bu topraklar için değil, çağdaş ve medeni bir toplum olmak için de büyük savaş vermiştir.

umutla bakan, fikri ve vicdanı hür yurttaşlar olarak yaşamak için tek çare; demokrasinin, laikliğin, çağdaşlığın ve özgür düşüncenin teminatı olan Cumhuriyetimize sahip çıkmaktır. Cumhuriyete sahip çıkmak, aynı zamanda, tek adam zihniyetine karşı milletin egemenliğini, kişisel çıkarlara karşı kamu yararını ve toplumun kolektif çıkarını da savunmaktır.

Büyük Atatürk’ün “Cumhuriyet düşünce, beden ve bilim bakımından güçlü koruyucular ister. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” dediği gibi bu uğurda mücadele etmek, bu ülkenin öz evladı olan herkesin atalarına olan en büyük borcu ve sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlık ve özgürlük adına canı pahasına mücadele eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, dava arkadaşlarını, Millî Mücadele kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz.

Nice yüz yılları kutlasın cumhuriyetimiz!

Bin yaşa Türkiye Cumhuriyeti!" dedi.

Törene çok sayıda partilinin yanısıra  CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir ile birlikte Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer'de katıldı.