CHP Erzurum'da kongre heyecanı

CHP Erzurum'da kongre heyecanı
Kulis bilgilerinde Serhatcan Eş’in CHP Erzurum İl Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kulis bilgilerinde Serhatcan Eş’in CHP Erzurum İl Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

AJANS DOĞU - Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum ilçe kongreleri devam ediyor. Kongre takvimine göre Palandöken, Yakutiye, Aşkale, İspir, Hınıs, Horasan, Oltu, Şenkaya, ve Tortum, ilçe örgütleri seçimlerini tamamlandı.10 Eylüle kadar diğer ilçelerin kongrelerini tamamlanması bekleniyor.

CHP’nin Kongre takvimine göre, 3 Temmuz’da ilçe delege seçimleri başlatılan süreç 30 Temmuz’a kadar devam edecek. Partinin ilçe kongreleri ise 5 Ağustos – 10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Öte yandan, 16 Eylül’de başlayan il kongreleri de 15 Ekim’de tamamlanacak.

İlçe Kongrelerinin tamamlanmasının ardından CHP Erzurum İl Kongresin 24 Eylül’de yapılması yönünde çalışmalara başlandığı, CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger’in İl Kongresinde aday olmayacağı kesinleşirken CHP Çat İlçe Başkanı Mahmut Edebali ve CHP Milletvekili adayı Serhatcan Eş’in kongrede il başkanlığına aday olacağı kesinlik kazandı.

Palandöken ve Yakutiye’de desteklediği adayların açık ara fakla ilçe başkanı olması ve Aziziye dahil birçok ilçenin de desteğini alan Serhatcan Eş’in İl Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.