Böylesi hiç görülmedi: Sonu felaket

Böylesi hiç görülmedi: Sonu felaket
Zaman ileriye akarken büyük felaket için resmen geri sayım yapılıyor. Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar herkesi tir tir titretti. Uzmanlar anormallikler hat safhada diyerek korkutan sonu işaret etti. İşte dünyanın büyük felaketi…

Zaman ileriye akarken büyük felaket için resmen geri sayım yapılıyor. Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar herkesi tir tir titretti. Uzmanlar anormallikler hat safhada diyerek korkutan sonu işaret etti. İşte dünyanın büyük felaketi…

Uzun süredir küresel ısınma çağrıları yapılırken korkutan sona doğru her geçen gün daha da yaklaşılıyor. Dünyanın buzdolabı olarak bilinen kutuplarda insanların şort giyerek gezmesi felakete ramak kaldığının da bir göstergesidir. Bu seviyesinin mevsimsel olarak son 44 yılın en düşük seviyesinde olduğu belirtilirken araştırmalarda korkutan tabloyu gözler önüne serdi. İşte dünyanın büyük felaketi…


DÜNYA FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD Ulusal Kar ve Buz Veri Merkezi (NSIDC) tarafından yayınlanan uydu görüntüleri son yılların en korkutucu görüntüleri arasına adını yazdırdı. Antartika çevresindeki buz denizinin mevsimsel olarak rekor seviyede düşüş göstermesi uzmanları harekete geçirdi. Şu an kış dönemini yaşayan Antarktika'da normal dönemde deniz buzlarının en geniş seviyede olması gerektiği söylenirken yaşanan düşüşünde büyük felaketi habercisi olduğu vurgulandı.

buzullar.jpg

NORMALLEŞTİRİLMEYE ÇALIŞILAN ANORMALLİKLER VAR

Antartika deniz buzunun 2023 yılı kapsamında son yılların en düşük seviyesinde olduğu belirtilirken yılın ikinci yarısından itibaren tüm zamanların ortalamasının da altında seyrettiği vurgulandı. Yaz döneminin ardından Sonbaharda rekor kırıldığı belirtilirken yaşanan erimenin de korkutucu bir iklim krizinin işaretçisi olduğu söyleniyor.

Image

Uzmanlar korkutan tablo için bas bas bağırırken “Deniz buzunda erime korkutucu iklim krizi ilan edileceği yerde hiçbir şeyden anlamayan vasıfsız elamanlar her şeyi normalleştirme çabası sergilerken anormallikler hat safhada !” ifadelerini dile getirdi.

DAHA KARANLIK BİR TABLO BEKLENİYOR

2023 yılının ikinci yarısından itibaren ortalama seviyenin altında düşen buzulların yıkıcı bir sonucu beraberinde getirileceği vurgulandı. Küresel ısınmanın yıkıcı sonuçlarının devam edeceği vurgulanırken gelecek yılların bu yıldan daha karanlık olacağının altı çizildi.

buzullarr.jpg

RESMEN BİR MISIR YOK OLDU

Yapılan araştırmalar kapsamında kayıtların tutulduğu 1979 yılından bu yana buz miktarına bakıldığında dönemsel olarak en düşük seviyede bulunduğu işaret edildi. Buz miktarının zirveye ulaştığı 10 Eylül tarihinde buzulların kapladığı alanın Yaklaşık 16,96 milyon kilometrekarelik bir alan kapladığı ifade edildi. Bu dönemden önceki en düşük kış buzunun 1986 yılında kayıtlara geçtiği belirtilirken 10 eylül ve 1986'ya kıyasla buz oranının 1 milyon kilometre kare daha az olduğu görüldü.


Şimdiye kadar kayıp yaşanan buz miktarının neredeyse Mısır'ın yüzölçümüne eşit olduğu vurgulandı. Beyaz tabakada yaşanan düşüş dünyadan uzaya yansıtılan güneş ışığının azalmasına neden olduğu belirtilirken küresel ısınma üzerinde de olumsuz bir etki yarattığının altı çizildi.