BODRUM'A STADYUM, ERZURUM'A VAAT

BODRUM'A STADYUM, ERZURUM'A VAAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurumlunun stadyum talebine, " önce mevcudun hakkını verin" diyerek karşılık vermişti.

AJANS DOĞU - Bodrumspor As Başkanı Zeynel Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüğünü ve yeni bir stadyum ve spor kompleksi için talimat verildiğini açıkladı. Bu açıklama yıllardır, yeni bir stadyum yapılması beklentisinde olan Erzurum’da “ Bodrum’a var, Erzurum’a gelince yok” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Her yeri dökülen, zemin ısıtması doğru dürüst çalışmayan, elektrik tesisatı sürekli arıza veren, locası olmayan, 80’li yıllardan kalma plastik koltuklarla donatılmış, her yönüyle ilkel bir görüntü sergileyen Kazım Karabekir Stadının yerine, yeni bir stadyum yapılması yıllardır Erzurumlunun gündeminde. Erzurum mitingi sırasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan stat talebinde bulunan Erzurumlular, Cumhurbaşkanından “önce mevcudun hakkı verin” cevabını almıştı.

O günden bu güne bir çok platformda stat talebi dillendirildiyse de ne bakanlık nede cumhurbaşkanlığı nezdinde bir karşılık bulmadı. Erzurumlu ne zaman “stadyum istiyoruz” dese, “Çok büyük tadilat yapacağız, yenisi gibi olacak” denilerek 3 yıldır oyalanıyor. Üstelik ortada bir tadilat bile yok.

Erzurum’da hal böyleyken, Bodrumspor As Başkanı Zeynel Kılıç’ın paylaşımı, Erzurum’da tepkiye neden oldu. Spor Toto 1. Lig’e yeni çıkan Bodrumspor için ilçeye yeni bir stadyum ve spor kompleksinin yapılacağının duyurulması sonrası Erzurumlular,  “ Bir ilçe kadar olamadık. Biz yıllardır talep ediyoruz, bize mevcudun hakkını verin diyorlar. Bodrumspor’a gelince hemen talimat veriliyor. Bu Erzurumlun kaderi mi Ya istemesini bilmiyoruz, ya da Erzurumlunun talepleri dikkate alınmıyor” iyerek tepkilerini dile getirdiler.