Baki Karaca; İbrahim Erkal’a aittir gibi bir kelime kullanmamız söz konusu değil

Baki Karaca; İbrahim Erkal’a aittir  gibi bir kelime kullanmamız söz konusu değil
İbrahim Erkal’a büyük saygısızlık manşetli haberimize, Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Baki Karaca’dan açıklama geldi.

İbrahim Erkal’a büyük saygısızlık manşetli haberimize, Oltu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Baki Karaca’dan açıklama geldi.

AJANS DOĞU - Konuyla ilgili gazetemize ulaşan Baki Karaca, yaptığı konuşmanın farklı yerlere çekildiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Söz konusu fuar, Antalya Ticaret Borsası tarafından her yıl düzenli olarak Yöresel Ürünleri tanıtma amacıyla yapılmaktadır. Biz de Erzurum ve Oltu’nun tanıtımı için bu tür faaliyetlere iştirak etmeye özen gösteriyoruz. Bu yıl da katıldığımız ve 12.’si düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’nda Oltulu bir ustamızın iki yıl emek vererek yaptığı bu muazzam sanat eserini tanıttık. Söz konusu bağlama ‘İbrahim Erkal’a aittir’ gibi bir kelime kullanmamız söz konusu değil. Birçok yerel ve ulusal sanatçının bu bağlamayı çaldığını ve bunlardan birinin de Merhum İbrahim Erkal olduğunu belirttim. Açıklamam gerek ailesine ve gerek basın mensuplarına yanlış bir şekilde aktarılmıştır. Merhum İbrahim Erkal, her Erzurum'lunun olduğu gibi benim de göz bebeğim ve hayattayken birçok anımın olduğu değerli bir dostumdur.  Tekrar tekrar belirtmek isterim ki bu bağlama İbrahim Erkal’a aittir diye bir cümlem olmamıştır. Ailesine, basın mensuplarına ve kamuoyuna duyurulur.” şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYIN