Bahçeli'nin çağrısına İYİ Parti'den yanıt

Bahçeli'nin çağrısına  İYİ Parti'den yanıt
İYİ Parti vekili Uz "Beyfendi kirada oturduğu evi satmaya kalkıyor" şeklinde tweet attı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İYİ Parti’ye yaklaşan yerel seçimler için çağrı yaparak “Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" dedi. Çağrıya İYİ Partililerden tepki geldi. İYİ Partili Akalın "Milliyetçiler ligi kurmak istiyorsa zaten biz oradayız" derken, İYİ Parti vekili Uz "Beyfendi kirada oturduğu evi satmaya kalkıyor" şeklinde tweet attı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İYİ Parti’ye yaklaşan yerel seçimler için çağrı yaparak "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" diye seslenmesine İYİ Partililerden tepki geldi. Bahçeli'nin çağrısını değerlendiren İYİ Parti Muğla Milletvekili ve İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Metin Ergun MHP ile yan yana olamayacaklarını ifade ederken İYİ Parti Çanakkale Milletvekili ve İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan Uz'dan da olumsuz yanıt geldi.

Ergun da sosyal medya hesabından "Türk milliyetçiliği varlığı itibariyle siyasal İslamcılığa karşı konumlanmış bir harekettir. Dolayısıyla öyle bir yapıyla yan yana olmaz, olamaz. Tarihinin en çetin mücadelesini de, 20. yüzyılılın ilk yarısında siyasal İslamcılara karşı vermiştir" ifadelerini kullandı.

'İYİ PARTİ ZATEN 'MİLLİYETÇİ LİG'DE'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın "Devlet Bey bir üçüncü yol çağrısı yapıyorsa, yani bir milliyetçiler ligi kurmak istiyorsa zaten biz oradayız.” dedi. TamgaTürk’ün haberine göre Akalın "Devlet Bey bir üçüncü yol çağrısı yapıyorsa, yani bir milliyetçiler ligi kurmak istiyorsa zaten biz oradayız. Buyursun gelsin. Yok eğer bir siyasal İslamcının önderliğinde Türk milliyetçiliğini peşkeş çekiyorsa zaten o gereğini yapıyordur bize ihtiyaç yoktur" ifadelerini kullandı.

İKİ PARTİ ARASINDA NE OLMUŞTU?

Partiler, 2024 yerel seçimlerine ilişkin çalışmalara yönelik art arda açıklama yaparken, siyasetin ana gündem maddesi ittifak yapılıp yapılmayacağı ve sürpriz temaslar olup olmayacağı yönünde.

Son olarak sürpriz bir açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti’ye “Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” çağrısında bulundu.

MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medya üzerinden, Bahçeli’nin CNN Türk programına gönderdiği mesajı paylaştı.

Bahçeli’nin 1 Ağustos 2019’da sosyal medya üzerinden bir mesaj yayınladığını ve geçmişte MHP’de yer alıp sonradan İYİ Parti bünyesine geçen isimlere çağrıda bulunduğunu hatırlatan Özdemir, Bahçeli’nin, İYİ Parti’ye “Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” şeklinde yeni bir çağrı ilettiğini kaydetti.