- ATLA(YAMA)MA KULELERİ VE SUSKUN VALİ

 - ATLA(YAMA)MA KULELERİ VE SUSKUN VALİ
Orhan BAKIRCI yazdı : ATLA(YAMA)MA KULELERİ VE SUSKUN VALİ

 

Zorba siyaset, istikbal arzusu, menfi hissiyat, suskun bürokrasi, amir adaleti ve ucube sistemin muhtemel sonucu. 

Bir milletin hapsedildiği korku ikliminin her yere musallat oluşu. Zulme alkış, haramiye peşkeş, avantacı zihniyet ve çirkinliğin ayyukası. 

Masallar ülkesi vatanımda tek ve yegane sorun kulelerdeki göçük ya, muhalefet yememiş içmemiş sağlam yeri yıkık göstermiş. Neresi diye merak edenler vardır, cevap vereyim; günlerdir haberini yaptığımız Atla(yama)ma kuleleri. 

Ben de sıfır sorun ülkemde bulabildiğim tek sorun üzerinden devam edeceğim. 

Gidip çekim yaptığım yer tam olarak orası. Evet haberi de ben yaptım. Ama demekki birileri, 'bu haberi de yapar unuturlar.' diye düşündü. Biz kayıtlara geçirelim sorularımızı. 

Bahsi geçen Atla(yama)ma kuleleri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı. Müdür beyden ses var mı? Yok tabiki. Bu kurum şehirde nereye bağlı? Valilik. Vali bey açıklama yaptı mı? Elbette hayır. 

Buradan soruyorum Vali bey, bir şehrin imajı olan bu kulelerin başına gelen nedir? Mühendislik ilmi içinde 'evet bu yıkık değil, sadece halı yırtılmış.' raporunu gördüğümüzde, söz veriyorum kendi haberimi tekzip edecek herkesin içinde özür yazısı yayınlayacağım. 

Eğer gözlerim beni yanıltmıyorsa oranın kocaman bir göçük olduğu aşikar. Video ve fotoğrafları da defalarca insanlarla kontrol ettik. Aralarında mükemmel mühendisler de var. Ortak kanaat, orası çökmüş. 

Tüm bunlara rağmen, Valilik, Milletvekilleri, pek medyatik olmayı seven Gençlik Spor İl Müdürü, Ak Parti il başkanı sessiz. Bu haberlerimize cevap veren bir kişi var, Ak Parti ilçe başkanı Haktan Ömeroğlu. Bu durumu kabullenememiş peşine düşmüş. İyi niyetli ya, onu da kandırmış 'çökme yok' demişler. Sayın Başkan, sizi iyi kandırmışlar. Bunların olayları örtbas etme yetenekleri dünyada eşi benzeri rastlanmamış bir performans örneğidir. Benim taraftan bakınca siz de farkedeceksiniz. 

Sayın Vali'ye buradan tekrar sesleniyorum. İstediğimiz gerçeklerin ortaya çıkması. Yaptığım ve yapılan haberler gerçeği yansıtmıyorsa biz hazırız özür dilemeye, ama doğru ise Şehrin Mülki Amiri olarak açıklamak her şeyden evvela vicdani sorumluluğunuzdur. Sizi makamınız ve vicdanınızın sorumluluğuna davet ediyorum. Ha yok bakanlık bu konuda daha ağır basıyorsa onu da kamuoyunun vicdanına havale ediyorum. 

Bilgiyle kalın…