Erzurum'da İYİ Parti ilçe binasına taşlı saldırı

Erzurum'da İYİ Parti ilçe binasına taşlı saldırı

Seçim çalışmaları için gittiği Erzurum'da miting sırasında bir grubun taşlı saldırısına uğrayan İBB Başkanı İmamoğlu'nun ardından bu kez de İYİ Parti'nin Aziziye İlçesindeki binasına taşlı saldırı gerçekleştirildi. Polis ekipleri, olaydan sonra inceleme yaptı.

AJANS DOĞU - Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs seçimleri kapsamında düzenlenen Erzurum mitinginde taşı saldırıya uğraşmış, saldırı nedeniyle konuşmasını yarıda bırakmak zorunda kalmıştı.

İmamoğlu'na saldırının ardından İYİ Parti'nin Aziziye İlçe binasına saldırı gerçekleştirildi. İYİ Parti bayrakları tahrip edilirken Türk bayraklarının yere atıldığı görüldü. Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı.

İYİ PARTİ ESKİ ERZURUM İL BAŞKANI'NDAN SALDIRIYA TEPKİ

Azizye İlçe Binası'na yönelik saldırıya İYİ Parti eski Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar sert tepki gösterdi.

Kırpınar yaptığı açıklamada, "Ülkemizde yaşanan bu tür olaylar demokrasimize zarar veriyor ve toplumsal barışı tehdit ediyor. İYİ Parti olarak, her türlü şiddeti ve özellikle siyasi şiddeti kınıyoruz. Aziziye İlçe Binası'na yapılan bu saldırı kabul edilemez ve bir an önce faillerin bulunup adalet önünde hesap vermesi gerekiyor" dedi.

Kırpınar, saldırının, demokratik değerlere ve siyasi etik kurallarına aykırı olduğunu belirtti. İYİ Parti Erzurum Eski İl Başkanı, hukukun üstünlüğüne olan inançlarının tam olduğunu ve olayın peşini bırakmayacaklarını belirtti.