CHP Palandöken İlçe Başaknından 100.yıl kutlama mesajı

CHP Palandöken İlçe Başaknından 100.yıl kutlama mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi Palandöken ilçe başkanı Erturan Alagöz hem CHP'nin hem de Cumhuriyetin 100.yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Palandöken ilçe başkanı Erturan Alagöz hem CHP'nin hem de Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AJANS DOĞU -  "Hem partimizin hem de Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutluyoruz"

CHP Palandöken İlçe Başkanı Erturan Alagöz gazetemize yaptığı açıklamada ; CHP'nin 100 yıllık tarihinin aynı zamanda modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ve gelişiminin de kilometre taşlarını oluşturduğunu belirtti.

Bugün 100 yıllık bir çınar olan CHP'nin kuruluşuna ilişkin ilk tohumun 1919 yılında Sivas'ta ekildiğini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkanlığında 4 Eylül 1919'da gerçekleştirilen Sivas Kongresi'nin partinin ilk kurultayı olarak kabul edildiğini ifade eden Alagöz, Sivas Kongresi'nde benimsenen tam bağımsızlık ilkesiyle ana omurgası oluşan CHP'nin Milli Mücadele döneminde savaş meydanlarında kurulan bir parti olduğunu vurguladı.

Alagöz, şunları kaydetti:

"Bu yıl hem partimizin hem de Cumhuriyetimizin 100. yılını coşkuyla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir' sözünden hareketle hem Cumhuriyetimizi hem de partimizi Ata'mızın mirası olarak görüyoruz.

Bu sorumluluk bilinciyle CHP olarak Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde Atatürk'e, Cumhuriyet'e ve Cumhuriyet değerlerine ilelebet sahip çıkmaya devam edeceğiz. 100 yıl önce olduğu gibi bugün de özgürlük ve bağımsızlığa olan inancımız ve mücadele azmimiz tamdır. Türkiye'nin içinde bulunduğu bütün sorunların çözümü var. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır' sözünden hareketle CHP olarak biz, tam bağımsız olan, halkı refah içinde yaşayan ve gençlerimizin kendi ülkesinde hayallerini gerçekleştirdiği bir Türkiye için çalışıyoruz ve başaracağız."