SAİM ÖZAKALIN GÜNDEME GETİRMİŞTİ, TEŞVİK PROGRAMI BİR YIL DAHA UZATILDI

SAİM ÖZAKALIN GÜNDEME GETİRMİŞTİ, TEŞVİK PROGRAMI BİR YIL DAHA UZATILDI
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın gündeme getirmişti, teşvik programı bir yıl daha uzatıldı.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın’ın gündeme getirdiği Cazibe Merkezleri destek programı bir yıl daha uzatıldı. Kanun kapsamında Erzurum yine 5+1 bölgedeki avantajlardan faydalanmaya devam edecek. 

AJANS DOĞU - Erzurum’un artık teşvik sisteminde kalıcı olarak 6. Bölge’ye alınması gerektiğini, belirterek şehirde kamuoyu oluşturmayı başaran ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, yasanın bir yıl süreyle uzatılmasında da etkili oldu. Hükumetin 2023 yılında daha kapsamlı bir teşvik programına hazırlandığı belirten Özakalın, “ Mevcut yasa yıl sonunda yürürlükten kalkıyordu, bir yıl daha uzatılmış olması mutluluk verici. Ancak 2023 yılında çıkarılması planlanan yeni teşvik programında Erzurum’un 6. Bölge teşvik kapsamında olması için gayret göstermeliyiz.” dedi.

Kanunun uzatılmasında başta Sağlık Eski Bakanı Recep Akdağ olmak üzere, bütün milletvekillerinin ve Erzurum valisinin katkılarına dikkat çeken Özakalın, “ Bütün milletvekillerimize sayın valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, desteklerinden ve katkılarından ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

Erzurum’un organize sanayi bölgelerinin 6. Bölge teşviklerinden yararlandırılmasının son derece önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Özakalın,  “2012 yılında ‘Bölgesel Teşvik Sistemi’nde ‘4 ve 5. Bölge İlleri’ arasında yer alan ve 2017 yılında ilan edilen Cazibe Merkezleri Programı’na (CMP) alınan, Erzurum, Erzincan, Elazığ, Bayburt, Gümüşhane, Tunceli, Malatya ve Adıyaman’daki OSB’lere yapılan yatırımların 6. Bölge teşviklerinden yararlandığını hatırlatarak, bu uygulamanın bir yıl daha uzatılmış olması, yatırımcı için son derece önemli. Aldığımız bilgiler 2023 yılında daha kapsamlı bir teşvik programının hazırlanacağı yönünde, bu anlamda siyasilerimizle birlikte hareket ederek, Erzurum’un bu teşviklerden maksimum düzeyde faydalanmasını da sağlamak zorundayız.” dedi.