Palandöken, pistleriyle göz kamaştırıyor

Palandöken, pistleriyle göz kamaştırıyor
Palandöken, pistleriyle göz kamaştırıyor

Palandöken Kayak Merkezi, pistleriyle kayakseverleri büyülüyor.

AJANS DOĞU - Ejder 3200" ve "Palandöken 2" pistleriyle kayakseverlerin ilgi odağı haline gelen Palandöken Kayak Merkezi, 90 kilometreyi bulan pist uzunluğu ile dünyanın en uzun pistlerine sahip kayak merkezleri arasında gösteriliyor.

Palandöken 2 Kayak Merkezinde kayak yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, "Erzurum Palandöken 2 Kayak Merkezindeyiz, biliyorsunuz Erzurum’da iki tane uluslararası standartta kayak merkezimiz var. Birisi Palandöken Merkez, bir diğeri de şu anda yerel ismiyle konaklı dediğimiz Palandöken 2 olarak nitelendirdiğimiz kayak merkezindeyiz. Maalesef bu sene tüm Türkiye genelinde yeterli kar yağışını alamadık. Doğada yeterince kar olmaması ile birlikte, bizim Palandöken 1 ve Palandöken 2 tesislerimizde suni karlama olduğu için sanki doğada 4 metre kar varmış gibi çok rahatlıkla kayak yapmanız mümkün ve burada 8 tane pist var; 8’i de uluslararası standartta. Hele ki 3 tanesi Uluslararası Kayak Federasyonunun onayladığı, yarışların yapıldığı bir merkez" dedi.



"Dünya standartlarında pistlerimiz var"

Vali Memiş, Palandöken 1 ve Palandöken 2’de toplamda 90 kilometreye yakın pist uzunluğu bulunduğunu ifade ederek, "Bu pist uzunluğu dünya standartlarında bir uzunluk. Çok iyi kayak bilenlerin bile sıkılmadan en az 1 hafta istediği kadar kayak yapabileceği bir merkez burası" diye konuştu.