NAHÇIVAN’DAN ERZURUM'A TİCARET KÖPRÜSÜ

NAHÇIVAN’DAN ERZURUM'A TİCARET KÖPRÜSÜ

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nin ( DAİB ) davetlisi olarak Erzurum’a gelen Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Tapdık Aliyev ve Nahcıvanlı iş insanları Erzurum’da iş dünyasıyla bir araya geldiler.
 

AJANS DOĞU - İki Ay önce DAİB heyetinin Nahçivan ziyareti sırasında Erzurum’a davet ettiği  Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Tapdık Aliyev ve Nahçivanlı 40 İş insanı Erzurum’da bir dizi temaslarda bulundu.  

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden heyet, daha sonra şehirde faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek, iki ülke arasında ticaret köprüsü kurulması noktasında fikir alışverişinde bulundular.

Erzurum’un köklü firmalarından Demin Gıda’yı ziyaret eden heyet, Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Demirci ile bir süre sohbet ettiler. Demirci, Nahçivan heyetine, Erzurum’un yatırım potansiyelleri ile ilgili bilgiler verdi. Erzurum’un ürettiğini satma noktasında Nahçivan’ın önemli bir pazar olduğuna dikkat çeken Demirci, kültürel olarak bir birlerine çok benzer kardeş iki ülkenin ticari bağlarının geliştirilmesi noktasında bu ziyareti son derece önemsediklerini belirterek, DAİB Başkanı Ethem Tanrıver’e de teşekkür etti.

Badamlı firması Yönetim Kurulu Başkanı Humbet Gahramanov’da, Erzurum’da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “ Ekonomi Bakanımız Taptık Aliyev ile birlikte Erzurum ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. 40 iş insanıyla birlikte Erzurum’a geldik. İki ülke arasında ticari bağların geliştirilmesini önemsiyoruz. Bu noktada Erzurum’da faaliyet gösteren büyük firmaları ziyaret ederek, neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. İnşallah bu görüşmeler yakın bir gelecekte meyvelerini verecektir. Nahçıvan’da tekstil, yağ, organik ürün yatırımlarımız var. Nahçıvan’da tüketilen ürünlerin yüzde 90’a yakını Türk malıdır. Sizleri Nahçıvan’a davet ediyorum” dedi.