İYİ Partili Kırkpınar'dan Bahçeli'ye tepki: Bize ilke ve prensip dersi veremez

İYİ Partili Kırkpınar'dan Bahçeli'ye tepki: Bize ilke ve prensip dersi veremez

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İYİ Parti lideri Meral Akşener'e karşı yaptığı ağır ithamlara atıfta bulunan İYİ Partili Kırkpınar, “Daha düne kadar ağza alınmayacak hakaretlerde bulunduğu bir partinin ve liderinin güdümüne giren birileri bize ilke ve prensip dersi veremez” dedi.

AJANS DOĞU - İYİ Partili Melih Kırkpınar yaşanan son siyasi gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. Altılı masada yaşanan aday belirleme sürecinden sonra, yaşanan siyasi kriz ve deprem bölgesinde yaptıklarını anlatan Kırkpınar açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener dün olduğu gibi bugün de, yarın da güzel vatanımızın ve aziz milletimizin menfaatleri doğrultusunda hareket etmiş ve bu minvalde siyasi hayatını sürdürmüştür. Daha düne kadar, ağza alınmayacak hakaretlerde bulunduğu bir partinin ve liderinin güdümüne giren birileri bize ilke ve prensip dersi veremez. Koltuk ve rant kaybetme korkusu iktidar partisi ve küçük ortağını rahatsız etmiştir. Bu nedenledir ki agresif, saldırgan ve seviyesiz söylemleri artarak devam ediyor. Bizim siyasi ve insani terbiyemizin çok dışında olan bu söylemlerin sahipleri, yüzsüzlükte sınırı aşmış ve ilkesizliğin dibine vurmuştur.

DEPREMİN İLK GÜNÜNDEN BERİ BÖLGEDEYİZ

İYİ Parti kadroları olarak depremin ilk gününden itibaren gece gündüz demeden yaraları sarmaya çalışıyoruz. Tüm illerde kurduğumuz aşevleri, çadır kentler, sahra hastaneleri, erzak ve bir çok faaliyetle vatandaşımıza ulaşmaya çalıştık. Bundan sonra da hız kesmeden devam edeceğiz. Bizim en ilk ve en önemli önceliğimiz yaşadığımız afetten vatandaşlarımızın mağdur edilmeden eski hayatlarına dönmesini sağlamak. Bunun için mücadele edeceğiz. Yapılan hizmetleri söylediğimiz gibi yapılmayanları da dile getirip ilgili makamları harekete geçireceğiz.

Depremde yıkıntıların olduğu şehre bile günler sonra giden birileri bize siyaset ve insanlık dersi veremez. Konuşmak için sebep arıyorsalar, kaldırılmayan enkazları, depremzede vatandaşların barınma, gıda ve su ihtiyaçlarının nasıl giderileceği konusunda, tatmin edici realist proje ve planlarını konuşmaları daha hayırlı olur. Aksi takdirde söyleyecekleri tüm sözler, yaptıkları ucuz siyasetin cevabını sandıkta alacaklardır. Biz sürekli sahada bunun takipçisi olacağız.

Hiç kimse, Genel Başkanımızı ve İYİ Partimizi kirli söylemlerle yıpratmaya çalışamaz. İnsanlarımız günlerce enkaz altında çaresiz yardım beklerken neredeydiler? Halkın parası ile ayakta duran Kızılay'ın yardıma muhtaç halkımıza hiç utanmadan çadır ve yiyecek sattığı ortaya çıktığında üç maymunu oynayanlar, bugün hadlerini aşarak bize laf söylemeye çalışamaz. Halkımız yaşadığımız bu acı felaketle birlikte kol kola, yürek yüreğe olup yaralarını sararken kendileri yoktular. Vatanın sizin umurunuzda olmadığını halkımız çok acı bir şekilde, çok daha iyi gördü. Aziz halkımız, tüm sansür ve baskılara rağmen her şeyin daha çok farkında ve sandıkta kendilerine gerekli cevabı fazlasıyla vereceğine de hiç şüphe duymasınlar. Ehliyet, liyakat sahibi kadrolarımız ve millet ittifakının değerli partileriyle birlikte halkımız için el ele verip, hep birlikte tüm sorunların kökünü kazıyıp, yaşanılan bütün enkazlardan çıkacağız."