İYİ PARTİ ERZURUM’DA FATİH GÜNEYİN’E EMANET

İYİ PARTİ ERZURUM’DA FATİH GÜNEYİN’E EMANET
İYİ PARTİ ERZURUM’DA FATİH GÜNEYİN’E EMANET

İYİ Parti 3. Olağan İl Kongresi bu gün gerçekleştirildi. Tek liste halinde yapılan seçimlerde, kongreye katılan delegelerin tamamının oyunu alan Fatih Güneyin İl Başkanı seçildi.

AJANS DOĞU - Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrede, Divan Başkanlığı’na İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar seçildi. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, İl Başkanı Melih Kırkpınar, Millet İttifakı partilerinin yöneticilerinin de hazır bulunduğu İl Kongresinde faaliyet ve mali raporların onaylanması sonrasında, konuşmalara geçildi. 3 yıldır İl Başkanlığını yürüten ve milletvekili aday adaylığı için İl Başkanlığına aday olmayan Melih Kırkpınar, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Göreve geldiğinde devraldığı teşkilat yapısının bölümmüş bir yapı olduğuna dikkat çeken Kırkpınar, “ Bu bir hizmet yarışı, birlikte yol yürüdüğümüz bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Haklı bir gurur yaşıyorum. Bu İYİ Parti Erzurum’da teveccüh edilen, sorunların üstesinden gelebilecek umudunu veren bir yapıya kavuştu. Üye sayımızı on binlere çıkardık. Şimdi göreve daha önce Yakutiye İlçe Başkanımız olan Fatih Güneyin’e devrediyoruz. Bundan sonra kendisinin yanında, arkasında değil, emrinde olduğumu buradan herkesin huzurunda söylüyorum. Milletvekilliği için aday adayı olacak arkadaşlarımıza da buradan başarılar dilerken, Teşkilatımızla uyum içinde olmalarını tavsiye ediyorum.” dedi

Kırkpınar’ın konuşmasının ardından partililer, Kırkpınar’ın doğum günü olması nedeniyle sürpriz yaparak, yaş günü pastası kesti. 

Ardından dilek ve temenniler konuşmalarına geçildi. Daha önce İl Başkanlığı için aday olduğunu duyuran ancak yapılan delege seçimlerinde istediğini bulamayan Alparslan Yapağı, yaptığı konuşmasında adaylıktan çekildiğini duyurdu. 

 

İl Başkan adayı Fatih Güneyin yaptığı konuşmasında, bu güne kadar verdiği hizmetlerden dolayı İl Başkanı Melih Kırkpınar’a teşekkür ederek, Onun bıraktığı yerden bayrağı daha yukarılara taşımak için gayret göstereceklerini belirtti. Güneyin, “ Delegelerimizin, teşkilatlarımızın talebi doğrultusunda bu zorlu göreve aday oldum. Şimdiden kongremize katılarak oy kullanan bütün yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İYİ Parti ahde vefanın olduğu, verilen emeğin karşılık bulduğu bir partidir. Bu manada İl Başkanımız Melih Kırkpınar’a maddi ve manevi verdiği emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Bundan sonrasında da kimseyi ötekileştirmeden, birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek, önümüzdeki seçimlerde partimizi Erzurum’da birinci parti yapmak için var gücümüzle çalışacağız. Bu gün burada şölen havasında geçen kongremiz bunun en büyük kanıtıdır. Üyelerimiz, mahalle başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, gençlik ve kadın kolları başkanlarımız, il yönetim kurulu üyelerimizle, gece gündüz demeden bu bayrağı daha yukarılara taşımak için elimizden geleni yapacağımıza kimsenin kuşkusu olmasın. Devletten yatırımlarından yeteri derecede yararlanamayan Erzurum İnşallah İYİ’lerin iktidarında arzu edilen seviyeye ulaşacaktır. Erzurum’a da güneşin doğmasına az kaldı.” dedi.     

Ardından seçimlere gidildi. Tek liste halinde yapılan seçimlerde katılan delegelerin tamamının oyunu alan Fatih Güneyin İYİ Parti’nin dördüncü İl Başkanı oldu.

Fatih Güneyin’in yönetimi şu isimlerden oluştu.  

YÖNETİM KURULU  

Mustafa Çiçek

Hakkı Girmenç

Eser Çelikçi

Ramazan Tavus

Alparslan Evliyaoğlu

Cengizhan Eken

Selami Kafkas

Mustafa Sönmez

Kadir Çalışkan

Serhat Şenol

Yasin Gökan

Didem Şen

Mehmet Cem Kuşoğlu

Süha Mühürdaroğlu

Cahit Harmandar

Metin Karagöl

Yusuf Çayırcı

Feride Eda Çalıkuşu

Emre Artuç

Müntaz Yıldırım

Haydar Akdağ

Osman Temur

Zekai Yürüsoy

İlayda Hazal Demirpolat

Yakup Yanger

Rezzak Akan

Ayşegül Eğilmez

Tuba Aladağ

Fetullah Yapan

Ayfer Bingöl

Nurgül Yeşildağ

Ebru Ceyran 

İsmail Çobanoğlu

Belkız Korkmaz

Hatem Engin

Neslihan Aydın

Ersin Ağırçelik

Eta Emrullah Bayram

Cemir Tarlan

 

 

DİSİPLİN KURULU

Canip Çiltaş

Muhammet Hidayet   Bozkuş

Hakan Sinici

Abdulbaki Temel

Mehmethan Efe

Furkan Demir

Müge Özkan

Ergül Öztürk

Sinan Başkaya 

 

 

KURULTAY DELEGELERİ

Fatih Güneyin

Canip Çiltaş

Rezzak Akan

Osman Temur

Feride Eda Çalıkuşu

Ömür Dadaş

Ahmet Han Efe

Belkıs Korkmaz